HET MILIEU

Paffoni, gevoelig voor milieukwesties, is begonnen met een proces van standaardisatie van zijn verpakking vanuit een volledig groen perspectief.

Duurzaamheid, afval- en verpakkingsvermindering: deze concepten worden geassimileerd door Rubinetteria Paffoni S.p.A. om een grotere effectiviteit van productieprocessen te bereiken ter bescherming van het milieu. In de afgelopen jaren is het bedrijf in deze richting gegaan, zoals vereist door EU-richtlijn 2018/852 uitgevaardigd door het Europees Parlement. Deze richtlijn bepaalt dat in de komende jaren een percentage van de verpakkingen van gerecyclede materialen moet komen en dat verpakkingen recyclebaar moeten zijn. Eco-ontwerp betekent verpakkingsontwerp dat maximale aandacht besteedt aan het besparen van grondstoffen. Deze manier van benadering van de productie stelt ons niet alleen in staat om verspilling te beperken, maar levert ook voordelen op voor het milieu door de impact op het verbruik van energiebronnen te verminderen en lucht- en bodemvervuiling te beperken.

Rubinetteria Paffoni S.p.A. heeft besloten de weg in te slaan van het gebruik van groene verpakkingen, ook met het oog op het verminderen van het verbruik van grondstoffen. De materialen van onze verpakkingen zijn gecertificeerd door de fabrikant, bestaande uit 100% gerecycled en recyclebaar papier en karton, met milieuvriendelijke inkten. Dit stelt Rubinetteria Paffoni S.p.A. in staat om de vervuilende impact op alle milieuelementen te verminderen en voor de eindgebruiker de mogelijkheid te bieden om verpakkingen weg te doen met een lage impact op het milieu.